Opus One viert jubileum met ‘Jungle Book’

25 jaar geleden, in 1988, werd OpusOne Danstheater opgericht door Maarten Voogel en Frans Schraven. Aanvankelijk wortelden de producties in het klassieke, verhalende ballet maar geleidelijk aan kreeg zang een steeds grotere rol. Toch werden producties als Alleen op de Wereld (1993) en Peter Pan (1995) nadrukkelijk nog niet geafficheerd als musicals, maar als een gedanst verhaal.

Vanaf Jungle Book (in première op 27 oktober 1996, Stadsschouwburg Amsterdam) verdrongen zang en spel de dans zo, dat deze productie gezien wordt als de eerste van vele OpusOne-musicals. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum, zet de producent juist deze productie opnieuw op het programma. Jungle Book gaat op zondag 22 december aanstaande in een nieuwe en eigentijdse enscenering in première in de Schouwburg van Amstelveen. De familiemusical (6+) is t/m april 2014 te zien in de Nederlandse theaters.

In een gloednieuwe en eigentijdse enscenering kan iedereen nu opnieuw meeleven met de avonturen van Mowgli, zijn vriend Baloo de Beer en de panter Bagheera. Mowgli is op zijn hoede voor de Apenbende en vooral voor de tijger Shere Khan, met wie hij een fel gevecht voert. De grootste strijd voert Mowgli echter met zichzelf. Zal hij, de koning van de jungle, ooit terugkeren naar de mensenwereld?

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies