Bekendmaking cast theatervoorstelling ANNE

Producent Imagine Nation maakt vandaag de cast van de nieuwe theatervoorstelling ANNE bekend. Het gaat om drie actrices en drie acteurs: Barbara Pouwels, Chava voor in ’t Holt, Debbie Korper, Paul Kooij, Wim Bouwens en Jason de Ridder. Vanaf april 2014 is ANNE te zien in Theater Amsterdam. Dit is tevens de officiële opening van het theater, dat momenteel speciaal voor ANNE wordt gebouwd. De kaartverkoop is reeds gestart.

Reeds bekend: Rosa da Silva (1986), Anne Frank 
Rosa da Silva studeerde af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Rosa maakte samen met Karlijn Kistemaker de voorstelling Rosa da Silva onder begeleiding van Ruut Weissman. Op zijn advies deed Rosa auditie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Rosa was o.a. te zien in Talloze Namen voor Theater na de Dam en ze maakte het sketch-programma It Touched Me o.l.v. Alex Klaasen. Dit jaar is Rosa te zien in twee Toneelschuur-producties Dantons Dood en Wreed en Teder. Ze studeert in 2014 af.

Paul Kooij (1956), Otto Frank
Na drie jaar aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar te hebben gestudeerd, stapte hij over naar de Toneelschool in Arnhem waar hij in 1986 zijn diploma haalde. Sindsdien is Paul aan veel verschillende toneelgezelschappen zoals Het Ro Theater, Bonheur, Onafhankelijk Toneel, Carver, Het Zuidelijk Toneel en Stella Den Haag verbonden geweest. Zijn eerste samenwerking met Theu Boermans was tijdens de draaidagen van de tv-serie De Prooi.

Barbara Pouwels (1967), Edith Frank
Na haar diploma behaald te hebben aan de Amsterdamse Toneelschool heeft Barbara onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, Theater van het Oosten en Het Zuidelijk Toneel gespeeld. In 1996 kwam zij onder vast contract bij Toneelgroep Amsterdam waar ze tot 2002 heeft gewerkt. Barbara heeft in diverse tv- en filmproducties gespeeld  zoals Baantjer, Toren C en De Geheimen van Barslet. Barbara is ook stemactrice voor commercials, animatie en hoorspelen.

Chava voor in ’t Holt (1985), Margot Frank
In 2007 studeerde Chava af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Na haar afstuderen was Chava te zien in De Wilde Eend bij de Theatercompagnie. Chava vertolkte de hoofdrol in De hel van ’63 en is te zien in films zoals Happy End en de Storm. Ook had zij een vaste rol in het eerste seizoen van de serie Moordvrouw en vertolkte zij gastrollen in Flikken Maastricht, Floor Faber en Divorce. Momenteel ontwikkelt en schrijft Chava een theaterproductie over het leven van haar Russische Joodse oma.

Wim Bouwens (1964), Hermann van Pels
Wim studeerde in 1988 af aan de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde bij verschillende toneelgezelschappen zoals Toneelgroep Amsterdam en Speeltheater Gent. Van 2000 tot 2012 was hij verbonden aan het gezelschap Keesen&Co. In 2006 had hij een rol in de musical Cabaret. Naast zijn toneelwerk had hij (gast)rollen in verschillende series en televisiefilms zoals De Punt, Amsterdam e.v.a en Beatrix, Oranje onder Vuur. Eerder dit seizoen was Wim te bewonderen in de succesvolle voorstelling Death by Powerpoint van de Golden Palace.

Debbie Korper (1960), Auguste van Pels
Debbie studeerde in 1981 af aan de Toneelacademie te Maastricht. Zij begon haar carrière bij Toneelgroep Centrum en werkte vervolgens bij verschillende theatergezelschappen waaronder het Ro-Theater en Produktiehuis Rotterdam. In 2013 speelde zij in Bouwmeester Solness van Ibsen, geregisseerd door Frans Strijards en onder regie van Liesbeth Coltof in de marathonvoorstelling Mehmet de Veroveraar van Ad de Bont. Debbie was te zien in de series Vuurzee en in De zeven dagen van Den Uyl, waarin zij de rol van Liesbeth den Uyl vertolkte.

Jason de Ridder (1990), Peter van Pels
Op zijn tiende speelde hij in diverse producties in zijn geboorteplaats Alkmaar. In 2008 werd Jason aangenomen op de Toneelschool in Arnhem. Na drie jaar studeren wilde hij praktijkervaring opdoen. Zo was Jason te zien in verschillende film- en televisieproducties waaronder Bobby en de Geestenjagers, Van God Los-serie III, Penoza III, A’dam & e.v.a. II, Flikken Maastricht en Ramses. In het theater speelde hij onder meer #BAM! op het FringeFestival, Kerstmis bij de Ivanovs en Post Mortem van Joeri Vos bij Toneelgroep Oostpool.

ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank, gebaseerd op de complete versie van haar dagboeken en de archieven van de familie Frank. ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het, door Otto Frank opgerichte, Anne Frank Fonds Basel. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies