Assepoester: Barones Poes de As straalt door eenvoud

In Antwerpen ging zondag 15 december 2013 de laatste productie van Musical van Vlaanderen: ‘Assepoester het tamelijk ware verhaal’ in première. Musical van Vlaanderen gaat verder met een nieuw artistiek team en onder een nieuwe naam Theater Publiek. Een nieuwe visie op een van de bekendste sprookjes: Assepoester.

Assepoester het tamelijk ware verhaal vertelt zoals de titel al doet vermoeden het verhaal van Assepoester. De basis klopt. Assepoester groeit op bij haar stiefmoeder en zusters, is hulp in de huishouding, gaat naar het bal en ontmoet haar prins en verliest haar glazen muiltje.

Het verhaal wordt verteld door een journalist (Sebastien de Smet) wie ook met deze rol weer een visitekaartje afgeeft. Charlotte Champion laat een oprechte pure Assepoester zien met een stem van goud. Laurenz Hoorelbeke zet een zeer verwend Prinske neer, wereldvreemd en op zoek naar een vrouw. Ann van den Broeck verrast door een andere kant van zichzelf te laten zien met de rol van de boze stiefmoeder. Maaike Cafmeyer en Fleur Brusselmans schitteren als de stiefzusters Depressiva en Tristessa af en toe in onverstaanbaar dialect maar hilarisch!.

Stany Crets laat met deze Assepoester een moderne versie zien waarin er weinig van het ‘Disney-gevoel’ overblijft. In het verhaal worden er misstanden aan de kaak gesteld die in de musical niet weggetoverd worden door een goede fee of door zingende muizen en vogels. Alles is over de top, behalve Assepoester. Assepoester blijft puur en oprecht. Soms mag het wel wat minder, het haalt de bezoeker uit concentratie. Less is more! Het decor en kostuums verdienen een aparte benoeming. Niek Kortekaas en Erik Vernieuwe hebben een prachtige combinatie afgeleverd alles klopt tot in de details.

Assepoester het ware verhaal is een musical met veel humor afgewisseld met serieuze stukken. Een origineel verhaal met een sterke cast staat garant voor een leuke avond. De voorstelling is tot 12 januari te zien in Antwerpen en Gent.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies