Deel plafond Apollo Theatre (Londen) ingestort

Donderdagavond is een deel van het plafond van het Apollo Theatre in Londen ingestort. Volgens de hulpdiensten zijn er meer dan 80 gewonden, waarvan er 7 zwaargewond zijn.

Halverwege de eerste helft van de uitverkochte voorstelling ‘Curious Incident of Dog in Night-time’ begon het balkon te kraken. Volgens een toeschouwer begon het gekraak tijdens een scène die zich afspeelde bij zee, waardoor het publiek dacht dat het bij de show hoorde. Het geluid werd echter steeds harder en uiteindelijk kwam een deel van het plafond naar beneden. Op het moment van de instorting waren er ruim 700 mensen in het gebouw aanwezig.

Er heerste complete chaos in het theater. Volgens een toeschouwer was er veel stof en was iedereen in paniek. Mensen gilden en probeerden zo snel mogelijk naar buiten te komen. De politie en brandweer waren snel ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers.

Rond 22:15 Nederlandse tijd heeft de brandweer laten weten dat alle slachtoffers die vast waren komen te zitten, zijn bevrijd. De meeste gewonden zijn nog te been, veel van hen  hebben verwondingen aan hun hoofd.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de instorting is.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies