Een Wintersprookje is simpelweg voortreffelijk

Vorig theaterseizoen ontving M-Lab van zowel pers als publiek enthousiaste reacties op hun nieuwe Nederlandse musical Een Wintersprookje. Reden temeer de productie deze winter wederom op de planken te brengen. We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar kort gezegd is Een Wintersprookje ook dit seizoen weer een must-see voor het hele gezin!

M-Lab’s Een Wintersprookje is gebaseerd op Shakespeare’s The Winter’s Tale. In de voorstelling zien we hoe de jaloerse Leontes (Lard Adrian) zijn tot standbeeld verworden vrouw (Lynn Jansen) meezeult op zoek naar hun te vondeling gelegde dochter. Ondertussen verwacht koning Polyxenes (Albert Klein Kranenburg) van zijn zoon Florizan (Terence van der Loo) dat hij een geschikte bruid vindt. Florizan denkt hier echter anders over. Wanneer Florizan herdersdochter Perdita (Nina van Overbruggen) tegen het lijf loopt, is het hek van de dam en komen langzaam alle lijnen in het verhaal samen.

Lynn Jansen, Lard Adrian en Albert Klein Kranenburg zijn net als vorig seizoen weer van de partij. Uiteraard zijn ook de gebroeders Groenteman er weer bij als tweemansband en nemen zij ook weer op geheel eigen wijze alle kleurrijke bijfiguren voor hun rekening.

Liss Walravens en Oedo Kuipers moesten beiden verstek laten gaan omdat zij te zien zijn in andere producties. Jonge talenten Terence van der Loo en Nina van Overbruggen nemen dit jaar de rollen van Florizan en Perdita voor hun rekening. Dit doen zij zonder meer voortreffelijk. De chemie tussen beiden knettert aan alle kanten en de diepe stem van Terence en het poppy geluid van Nina vormen een verrassende en fijne stemcombinatie. De Florizan en Perdita van Terence en Nina zijn een heerlijk aandoenlijk setje.

Vorig seizoen schreef Musical Reports het volgende over M-Lab’s Een Wintersprookje:
“De voorstelling is niet alleen een must-see voorstelling voor jonge gezinnen; ook volwassenen zullen zich zeker vermaken bij ‘Een Wintersprookje’.

Ook dit seizoen is dit weer van toepassing. M-Lab’s Een Wintersprookje is zonder twijfel een feest voor elk lid van het gezin. De voorstelling bevat voor elke denkbare leeftijdsgroep elementen die leuk zijn. Scriptschrijvers Sytze Schalk en Marije Gubbels hebben met deze bewerking van de Shakespeare-klassieker The Winter’s Tale een knap staaltje verricht. Prinsen, prinsessen, een standbeeld, liefde, gevechten en een heuse beer passeren allemaal de revue. De anderhalf uur durende voorstelling vliegt in een rap tempo voorbij.  De lekkere muziek van Jan Groenteman, de rake humor en een absurd maar toch hartverwarmend verhaal maken deze voorstelling tot een echte kerstkraker.

M-Lab’s Een Wintersprookje is simpelweg voortreffelijk. Dit is misschien wel de beste nieuwe Nederlandse musical op het repertoire van M-Lab.

Na Afloop van de première werd het castalbum van Een Wintersprookje uitgereikt door Mylène en Rosanne (winnaars van het Junior Songfestival 2013).

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies