‘Bollywood’ Jungle Book terug in de theaters

Theaterproducent OpusOne bestaat dit jaar 25 jaar en zet ter gelegenheid van dit jubileum één van de topstukken uit het repertoire opnieuw op het programma: Jungle Book. Deze familiemusical (8+) ging zondag 22 december in een gloednieuwe en eigentijdse ‘Bollywood’ enscenering in première.

Jungle Book vertelt het bekende verhaal van Rudyard Kipling over de jongen Mowgli die opgroeit tussen de wolven en zich met behulp van zijn vrienden Baloo de beer en zwarte panter Bagheera staande probeert te houden in de jungle. Het verhaal wordt verteld door Bagheera (Roberto de Groot) die op belangrijke momenten het publiek meeneemt in het verhaal maar ook als vriend van Mowgli een belangrijk aandeel heeft. Naast de fijne zangstem van de Groot weet hij ook met veel souplesse het katachtige karakter van zijn personage gestalte te geven. Het samenspel tussen Bagheera en Baloo (Fred Butter) is subliem. Zij vormen een perfect duo en zijn naast de steunpilaren van Mowgli ook de steunpilaren van de voorstelling. Butter krijgt zonder moeite de lachers op zijn hand, dit komt niet alleen door de komische tekst van zijn personage maar ook door zijn fysieke spel.

Simon Mual kruipt in de huid van Mowgli, en na slechts enkele seconden weet je precies waarom hij voor deze rol gecast is. Hoewel zijn dierlijke manier van bewegen erg zwaar en moeilijk is, doet hij dit op zo’n sierlijke manier dat het lijkt alsof dit geen enkele moeite kost en hij nooit anders heeft gedaan. Helaas wordt ook vrij snel duidelijk waarom Mowgli weinig zangsolo heeft, maar zijn aandoenlijke spel en voortreffelijke danskwaliteiten zorgen er voor dat je hem dit meteen vergeeft.

Chiara Re schittert in de danschoreografieën die ook van haar hand zijn en heeft daarnaast in haar rol van Indra ook een zichtbare chemie met Mowgli. Het ensemble bestaat verder uit studenten van de Nederlandse Musical Academie en Artiest Dans Urban die zich prima staande weten te houden, maar geen van allen echt opvallen.

Hoewel het een familievoorstelling (8+) is, is de voorstelling zeker niet kinderachtig en juist in een volwassen jas gegoten. Zo bevat het stuk een aantal serieuze onderwerpen en is het af en toe vrij spannend, wellicht net iets te spannend voor de kleinsten in de zaal.

Hoewel deze uitvoering van Jungle Book voor een kindervoorstelling toch vrij volwassen geworden is behoort deze nog steeds tot één van de topstukken uit het repertoire van OpusOne. Jungle Book is nog t/m 27 april 2014 in de Nederlandse theaters te zien.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies