Andy Kelso en Jeanne de Waal in Kinky Boots

Andy Kelso en Jeanna de Waal zullen vanaf begin 2014 te zien zijn in de musical Kinky Boots. Ze zullen allebei een hoofdrol gaan vertolken in de populaire Broadway productie. Dit meldde Broadway.com deze week.

Andy Kelso (Mamma Mia!, Wicked) was al eerder te zien in de musical Kinky Boots, hij vertolkte de rol van Harry. Vanaf 28 januari zal Kelso de rol van Charlie Price gaan spelen, deze rol neemt hij over van Stark Sands. Op dat moment zal de rol van Harry worden overgenomen door Jake Odmark (Spider-man: Turn Off the Dark). Jeanna de Waal zal enige tijd later te zien zijn in de rol van Lauren. Vanaf 4 maart neemt zij het stokje over van Annaleigh Ashford (Wicked).

De cast van Kinky Boots bestaat naast Andy Kelso en Jeanna de Waal uit Billy Porter (Lola), Daniël Sherman (Don), Lena Hall (Nicola), Marcus Neville (George) en Stephen Berger (Mr. Price).

De musical is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2005. Kinky Boots vertelt het verhaal van Charlie Price die de schoenenfabriek van zijn familie verloren ziet gaan door de dood van zijn vader. Op dat moment ontmoet Charlie drag-queen Lola die hem vertelt dat er een enorme behoefte is aan kinky laarzen onder zijn collega’s. Dan lijkt het produceren van kinky laarzen de redding van de fabriek te zijn.

Het script van Kinky Boots is geschreven door Harvey Fierstein, zangeres Cyndi Lauper was verantwoordelijk voor de muziek en de liedteksten, Stephen Oremus schreef de arrangementen en Jerry Mitchell was verantwoordelijk voor de choreografie en de regie.

Kinky Boots ontving in 2013 zes Tony Awards voor onder andere Best Original Score en Best Musical.

De musical Kinky Boots is te zien in het Al Hirschfeld Theatre op Broadway

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies