Soldaat van Oranje al 1095 voorstellingen indrukwekkend

Op 31 december bereikt Soldaat van Oranje de mijlpaal van 1095 voorstellingen. Met dit indrukwekkende aantal voorstellingen wordt het oude record van The phantom of the opera (1094 voorstellingen) gebroken. Eerder werd Soldaat van Oranje al uitgeroepen tot langstlopende oorspronkelijk Nederlandse productie. Hierin moest de musical Ciske de Rat haar meerde bekennen in de Soldaat.

Al sinds de première speelt Soldaat van Oranje elke avond voor een volledig gevulde theaterhangaar. Of Soldaat van Oranje de Phantom ook zal verslaan als het gaat om het record aantal bezoekers moeten we nog afwachten. Het grootste aantal bezoekers dat een Nederlandse theaterproductie bezocht staat op dit moment nog op 1,8 miljoen (The Phantom of the opera). Soldaat van Oranje mocht tot op heden zo’n 1,2 miljoen bezoekers ontvangen. Joop van den Ende (producent Phantom of the opera) sprak aan het ANP de verwachting uit dat Soldaat van Oranje ook dit record zal breken. Op dit moment zijn er kaarten in de verkoop voor Soldaat van Oranje tot en met augustus 2014. In het NRC sprak producent Fred Boot de hoop uit vijf jaar vol te kunnen maken met Soldaat van oranje.

Het succes van Soldaat van Oranje is ongekend. Ieder die de voorstelling heeft gezien zal direct begrijpen waar het succes vandaan komt. Soldaat van Oranje is een indrukwekkende beleving. Op dit moment wordt de voorstelling alweer met haar zesde cast gespeeld. Er is inmiddels een bataljon aan koningin Wilhelmina’s de revue gepasseerd en regelmatig duiken er weer oud soldaten op in de cast. Naast Matteo van der Grijn als Erik Hazelhoff Roelfzema zijn op dit moment onder andere Bente van den Brand (Charlotte), Juul Vrijdag (Wilhelmina) en Maarten Heijmans (Anton) in de voorstelling te zien.

De voorstelling van Soldaat van Oranje op 28 december was een feestje voor vakgenoten en (oud)medewerkers van de productie. Oorspronkelijk zou op deze dag het nieuwe record gevestigd worden. Eerder deze week werden er echter twee voorstellingen door stormschade geannuleerd.

Als grand finale van de avond was het Metropole orkest aanwezig en werd het publiek getrakteerd op een symfonische verassing opgeluisterd door een spetterend vuurwerk.

Bekijk onderstaand het STER reclameblok dat live uitgezonden werd tijdens de feestelijke afsluiting van de avond.

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies