Disney’s Frozen naar Broadway

De populaire animatiefilm Frozen zal over een tijd als musical verschijnen op Broadway. Op 13 januari werd dit bevestigd aan Fortune door Bob Iger, de voorzitter van The Walt Disney Company.

Het is nog niet duidelijk wanneer de geanimeerde musical over twee vervreemde zussen op Broadway te zien zal zijn, hoewel Iger beweert al in gesprek te zijn over een passende musicalbewerking van de Golden Globe-winnende film.

Echter zit er geen haast achter de musicalbewerking van Frozen. Disney neemt liever uitgebreid de tijd om een goed eindproduct neer te zetten.

De overgang van film naar een Broadway productie was voor velen geen verrassing. De nummers voor de film zijn geschreven door Robert Lopez, co-creator van de musical The Book Of Mormon en de hoofdpersonages in de film zijn ingesproken door Broadway sterren Idina Menzel, Jonathan Groff en Josh Gad.

Frozen is de grootste filmhit van Disney sinds The Lion King en bracht tot nu toe een brutowinst van 669.000.000 dollar op. De soundtrack van de film staat ook hoog in de hitlijsten van de Amazon en iTunes charts, wat eveneens heeft geleid tot veel covers van zeer bekende artiesten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies