Berget Lewis vertolkt hoofdrol in ‘Dreamgirls’

Een aantal maanden geleden maakte producent Albert Verlinde Entertainment bekend komend seizoen de musical Dreamgirls op de planken te brengen. Vandaag kunnen zij met trots melden dat niemand minder dan Berget Lewis een van de hoofdrollen gaat vertolken. De musical over drie zangeressen (gebaseerd op het leven van The Supremes) die naam willen maken in de muziekwereld werd in 2006 verfilmd en verwierf daardoor opnieuw grote populariteit. Lewis vertolkt de rol van Effie White, het personage dat het legendarische nummer ‘And I am telling you (I’m not going)’ ten gehore brengt. Dreamgirls is vanaf september 2014 in de 23 grootste Nederlandse theaters te zien.

De rol van Effie White is het acteerdebuut van Berget Lewis, een mooie aanvulling op haar uiterst succesvolle zangcarrière. “Er is echt maar één musical waaraan ik mijn medewerking zou kunnen verlenen en dat is Dreamgirls” aldus Berget Lewis. “De musical slaat een brug tussen theater en popmuziek. Het is bijzonder dat ik in een productie mag staan waarin mijn voorbeelden zoals Beyoncé en Jennifer Hudson, Jamie Foxx en Eddie Murphy hebben gespeeld. Dat zijn toch niet de minste namen!”

“De filmversie van Dreamgirls heeft een hele nieuwe generatie aangesproken en de beroemde songs zijn, o.a. door de rol van Beyoncé, opnieuw wereldhits geworden,” zegt directeur Jeroen Dona. Dreamgirls zal in de 23 grootste regiotheaters van Nederland te zien zijn. “Dit seizoen werken we al samen met deze theaters voor de musical Flashdance,” laat Dona weten. “Dat is ons zo goed bevallen dat we in Dreamgirls een waardige opvolger hebben gevonden. Volgend theaterseizoen kunnen we deze grootse musical, met Broadway-allure, aan publiek in hun eigen regio laten zien. Deze stijl, uitstraling en allure passen perfect bij een muzikaal fenomeen als Berget Lewis. Wij zijn dan ook erg gelukkig met haar medewerking en kijken nu al uit naar de eerste repetitiedag om omver geblazen te worden door haar stem!” De afgelopen weken zijn in het diepste geheim verschillende castingrondes geweest om de perfecte cast samen te stellen. Albert Verlinde Entertainment maakt binnenkort de overige namen bekend.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies