Billy Elliot definitief in seizoen 2014/2015 in Nederland te zien

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe kantoor van Stage Entertainment is bekend gemaakt dat Billy Elliot in theaterseizoen 2014/2015 in Nederland te zien zal zijn.

Afgelopen jaar startte Joop van den Ende Theaterproducties de zoektocht naar jong Nederlands en Vlaams talent dat de titelrol van Billy Elliot kan dragen. Sinds de Billy Elliot ‘sCOOL’ in het leven is geroepen tonen de jongens, die zijn ontdekt in de zoektocht naar Billy Elliot, over enorme toewijding en inzet te beschikken. De zoektocht is geslaagd, Nederland heeft voldoende talent voor deze artistieke productie. Op de ‘sCOOL’ zitten op dit moment meerdere kandidaten voor de rol van Billy Elliot zodat deze titel, die al zo lang hoog op de wensenlijst staat van Joop van den Ende Theaterproducties, zelfs een jaar eerder dan verwacht kan worden geproduceerd.

De muziek is van Elton John, script en de muziekteksten zijn geschreven door Lee Hall, de regie is van Stephen Daldry en de choreografie van Peter Darling. Het toneelbeeld is ontworpen door Ian MacNeil, uitvoerend producent is Julian Webber, kostuums zijn ontworpen door Nicky Gillibrand, licht is ontworpen door Rick Fisher en geluid door Paul Arditti. Muzikale leiding en arrangementen zijn verzorgd door Martin Koch. Billy Elliot wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies