Rebecca waarschijnlijk eind 2014 op Broadway

De musical Rebecca zal, zoals het er nu naar uit ziet, uiteindelijk toch te zien zijn op Broadway. De musical gaat naar verwachting eind 2014 in première, meldt Broadway.com.

Rebecca zou al veel eerder verschijnen op Broadway maar er ontstonden echter problemen met de investeerders en werd er fraude gepleegd door een voormalig producent van de show. Door de hoge blijvende inzet van de overige producenten in combinatie met nieuwe samenwerkingsverbanden is het toch mogelijk om een Broadway productie van Rebecca op de planken te brengen.

De spectaculaire musical Rebecca is gebaseerd op de gelijknamige psychologische thriller van Daphne du Maurir en vertelt het verhaal van een naïeve jonge vrouw waarvan de naam niet wordt genoemd (Ich). Zij wordt verliefd op de rijke Maxim de Winter en trouwt al snel met hem. Wanneer ze bij Maxim intrekt op zijn grote landgoed Manderley merkt ze dat het gehele personeel nog erg in de ban is van de mooie overleden echtgenote van Maxim, Rebecca. Ze voelt zich niet erg op haar gemak. Dit komt met name door het hoofd van de huishouding, de manipulatieve Mrs. Danvers. Al snel blijkt dat er iets niet klopt aan de dood van de mysterieuze Rebecca.

Het oorspronkelijke script en de liedteksten voor de musical werden geschreven door Michael Kunze en de muziek werd gecomponeerd door Sylvester Levay. Christopher Hampton is verantwoordelijk voor de Engelse vertaling van de musical en Michael Blakemore en Francesca Zambello zullen de Rebecca gaan regisseren.

In 1940 verscheen er al een verfilming van Rebecca met Alfred Hitchcock als regisseur, dit was zijn Hollywooddebuut. In 2006 beleefde de musical Rebecca in het Raimund Theater in Wenen haar wereldpremière. De twee vrouwelijke hoofdrollen werden vertolkt door twee de Nederlandse musicalactrices Wietske van Tongeren (Ich) en Susan Rigvana-Dumas (Mrs. Danvers). De mannelijke hoofdrol werd vertolkt door Uwe Kröger (Maxim). Daarna was de musical eveneens te zien in Japan, Finland, Zwitserland en Duitsland. In Duitsland was Pia Douwes te zien als Mrs. Danvers. Wie er te zien zullen zijn in de Broadway productie van Rebecca is nog niet bekend.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies