Cameron Mackintosh in Broadway’s Theatre Hall of Fame

Cameron Mackintosh is de eerste Britse producer in de geschiedenis die ingewijd is in de Theatre Hall of Fame op Broadway. Maandag 27 januari vond de ceremonie plaats in het Gerswin Theatre in New York.

Mackintosh kon zelf niet aanwezig zijn bij de ceremonie, maar liet zijn dankbaarheid zien door middel van een bericht: “Ik voel me diep vereerd dat de Theatre Hall of Fame mij geselecteerd heeft om zich aan te sluiten bij deze opmerkelijke groep van Broadway talenten. Een onderdeel zijn van de Broadway gemeenschap voor meer dan 30 jaar is één van de meest bevredigende, spannende delen van mijn leven en carrière, dus ik ben extreem dankbaar voor deze erkenning.”

Mackintosh is de man achter het succes van 3 van de langstlopende producties aller tijden: Cats, The Phantom of the Opera en Les Misérables. Laatstgenoemde musical beleeft momenteel zijn 25-jarig jubileum en breekt alle records in Noord-Amerika, Korea en Japan. The Phantom of the Opera viert dit jaar zijn 26-jarig bestaan op Broadway. Binnen de komende drie jaar worden 20 nieuwe producties van Mackintosh wereldwijd geproduceerd.

De producer werd in 1996 door Koningin Elizabeth geridderd voor zijn bijdragen aan het musicaltheater. Ook ontving hij vele Tony Awards voor zijn producties.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies