Tim Driesen naar West End om Frankie Valli te spelen

Tim Driesen is door het internationale team van Jersey Boys gevraagd om van 11 tot en met 16 februari de rol van Frankie Valli te spelen op West End. Jersey Boys is een internationale productie met wereldwijde successen. De show opende in 2005 op Broadway en in 2008 op West End waar de shows nog steeds te zien zijn. Vorig jaar was Jersey Boys onder andere te zien in Zuid-Afrika en speelde die productie ook een aantal weken in Istanbul, Turkije. Tim is geen onbekende voor het internationale creatief team. Tijdens de repetities voor de Nederlandse versie van Jersey Boys, die zij eveneens begeleidden, maakte hij indruk. Ook originele Four Seasons bandleden Frankie Valli en Bob Gaudio, die Tim ter voorbereiding van zijn rol ontmoette, hebben hun enthousiasme uitgesproken over het talent van de van origine Vlaamse musicalacteur. Zijn jarenlange ervaring op West End en uitstekende beheersing van de Engelse taal maken hem tot de ideale kandidaat. Tim speelt van 11 tot en met 16 februari de rol van Frankie Valli op West End.

Tim Driesen: “Ik ben ontzettend vereerd dat ik de rol van Frankie Valli op West End mag spelen. Ik ben afgelopen zomer vanuit Londen naar Nederland gekomen om deze rol te spelen, dus om hem nu ook op West End te mogen vertolken is voor mij heel bijzonder. De rol van Frankie Valli is op mijn lijf geschreven. Ik vind het heerlijk dat ik het publiek elke avond mee mag nemen op een muzikale reis door het repertoire van de Four Seasons. De hits zijn fantastisch om te zingen en dat ik nu een week lang Frankie Valli mag spelen in deze grote productie, die aankomende maart de zesde verjaardag viert, is een grote eer.”

Tim studeerde muziektheater aan Laine Theatre Arts in Epsom, Engeland, waar hij na drie jaar met ‘honours’ afstudeerde. Een maand later maakte hij zijn professionele debuut in Thank You For The Music. Vele musicals in Engeland volgden: Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (tour), Mamma Mia!, Bat Boy, Rocky Horror Show, Starlight Express, de Take That musical Never Forget (Mark Owen / Adrian Banks) en in Rock of Ages (alternate Drew en understudy Stacee Jaxx). In België was Tim te zien in onder andere Notre Dame de Paris en als Galileo in We Will Rock You. Voor de rol van Phoebus in Notre Dame de Paris won hij een Vlaamse Musical Prijs voor Beste Mannelijke Bijrol.

Jersey Boys is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, momenteel staat de kaartverkoop open tot en met maart 2014. In de week van Tim’s afwezigheid speelt zijn alternate, Maarten Smeele, de rol van Frankie Valli in het Beatrix Theater in Utrecht . Vanaf 18 februari is Tim weer te zien in de Nederlandse Jersey Boys.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies