War Horse op tournee, Kay Greidanus gaat hoofdrol vertolken

Door de grote belangstelling voor de voorstellingen van War Horse in Koninklijk Theater Carré gaat de theatervoorstelling op tournee door Nederland. War Horse is in theaterseizoen 2014-2015 ook te zien in het nieuwe Luxor in Rotterdam, Chassé Theater in Breda, MartiniPlaza in Groningen, Theater Orpheus in Apeldoorn en Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. De kaartverkoop voor deze tour opent vrijdag 7 februari. Tevens is de speelperiode van War Horse in Carré wegens het succes verlengd tot en met eind september 2014. War Horse gaat op 14 juni in première in Koninklijk Theater Carré

Vandaag werd ook bekend dat jong talent Kay Greidanus de rol van Albert gaat spelen. Kay neemt de rol van Albert op zich, een eenvoudige boerenjongen uit een dorp in het Engelse Devon. Joey is het geliefde paard van Albert en er ontwikkelt zich een intensieve relatie tussen hen. Kay is vorig jaar afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij liep stage bij het Nationale Toneel onder regie van Theu Boermans en Johan Doesburg in De Drie Zusters van Tsjechov en Strange Interlude van Eugene O’Neill. Kay speelde bij Toneelgroep Maastricht onder regie van Carina Molier.

Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford, gemaakt in samenwerking met de Handspring Puppet Company. Oorspronkelijk geregisseerd door Marianne Elliot en Tom Morris, decorontwerp van Rae Smith, licht door Paule Constable, choreografie door Toby Sedgwick. De puppeteer regisseurs zijn Basil Jones en Adrian Kohler, video design van 59 Productions Ltd, liedteksten door John Tams, muziek van Adrian Sutton en geluidsontwerp door Christopher Shutt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies