Jonge ondernemers openen nieuw theater in Amsterdam

Na een aantal maanden van opbouwen en proefdraaien, openen Bas Bovelander en Christian Seykens op 1 maart 2014 hun eigen theater aan de Postjesweg 1 in Amsterdam West: Theaterstudio Amsterdam. Een nieuwe en laagdrempelige plek voor professionele makers en spelers.

Het is misschien een risico in het huidige culturele klimaat in Nederland: een nieuw theater beginnen. Toch weten de jonge cultureel ondernemers Bas Bovelander (27) en Christian Seykens (35) het zeker: dit is het moment om juist dàt te doen. “Er is zonder twijfel veel aan te merken op de maatregelen die Den Haag de afgelopen jaren heeft genomen binnen de kunst- en cultuursector. Maar het biedt ook nieuwe kansen en dus nieuwe mogelijkheden”, aldus Bas Bovelander.

Christian Seykens: “Vergelijkbare theaters zijn tegenwoordig gebonden aan veel regels. Daardoor is het voor veel (jonge) makers, spelers en gezelschappen steeds moeilijker om hun voorstellingen geprogrammeerd te krijgen. Wij hebben die regels niet en verlagen daarmee de drempel voor veel gezelschappen.” De jonge ondernemers willen een breed publiek bedienen: “In principe is iedereen welkom, zolang het professionele voorstellingen zijn”.

Theaterstudio Amsterdam is gevestigd in nationaal monument Het Sieraad en biedt plaats aan 100 man publiek. Naast de voorstellingszaal, beschikt Theaterstudio Amsterdam over een ruime repetitiestudio en kantoor. Theaterstudio Amsterdam is mede mogelijk gemaakt door de inspanningen van het ROC van Amsterdam en woningbouwvereniging Ymere.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies