Pearl Jozefzoon wordt tweede Dreamette in ‘Dreamgirls’

Albert Verlinde Entertainment maakt vandaag een nieuwe hoofdrol bekend van de musical ‘Dreamgirls’. Naast Berget Lewis gaat nu ook Pearl Jozefzoon onderdeel uitmaken van de meidengroep ‘The Dreamettes’.

Pearl speelt de rol van Deena Jones, een rol die in de film wordt gespeeld door zangeres Beyoncé Knowles. “Het is altijd mijn droom geweest om in ‘Dreamgirls’ te spelen. Ik draaide vroeger de muziek van de Broadwayversie grijs”, aldus een enthousiaste Pearl Jozefzoon. “Daarnaast ben ik opgegroeid met Motown muziek, dus dat ik deze muziek straks iedere avond mag gaan zingen is in 1 woord geweldig!” Wie het trio compleet gaat maken en hoe de overige cast eruit gaat zien wordt binnenkort bekendgemaakt. De musical ‘Dreamgirls’ is vanaf september 2014 te zien in de Nederlandse theaters.

Pearl Josefzoon is al eerder te zien geweest in het theater, zo speelde ze in onder andere ‘Jeans 18’, ‘Hairspray’ en ‘Legally Blonde’. Tijdens deze laatste musical deed Pearl ook mee aan de allereerste editie van ‘The Voice of Holland’. Haar deelname aan het televisieprogramma betekende haar doorbraak bij het grote publiek want Pearl bereikte, als protegé van team Nick & Simon, de finale. Uiteindelijk werd zij tweede en ging de winst naar Ben Saunders. Pearl Jozefzoon is uitgeroepen tot ‘Operaster van 2011’ na haar deelname aan het NCRV-programma ‘Van popster tot operaster’. Daarnaast heeft ze vier keer opgetreden in een uitverkocht Gelredome tijdens de succesvolle ‘Symphonica in Rosso’ concerten van Nick & Simon in 2011. In februari 2013 verscheen haar eerste eigen album genaamd ‘The Time is Now’.

‘Dreamgirls’ is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen. Een aantal weken geleden is al bekend gemaakt dat Berget Lewis de rol van Effie gaat spelen in ‘Dreamgirls’. Voor de musical, die een ultiem Soul-feest moet gaan worden, is een samenwerkingsverband aangegaan met de 23 grootste regiotheaters van Nederland. De musical ‘Dreamgirls’ is van september 2014 t/m februari 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies