‘Sweeney Todd’ met Sanne Wallis de Vries te zien in Nederlandse theaters

De Nederlandse Reisopera opent het seizoen 2014/2015 met een bijzondere productie: Stephen Sonheim’s ‘musical thriller’ Sweeney Todd. Bijzonder is dat cabaretiere Sanne Wallis de Vries en zangeres Doris Baaten deel uitmaken van de cast.

Naast volbloed operazangers als Dale Duesing (Sweeney Todd) en Nina Lejderman (Johanna Barke) bestaat de cast ook uit zangers en acteurs die hun sporen hebben verdiend in andere theatergenres zoals Sanne Wallis de Vries (Mrs Nellie Lovett) en Doris Baaten (Beggar Woman). Voor de gehele cast zie de website. Het geheel wordt begeleid door een klassiek symfonieorkest, waarmee het symfonische aspect van Sondheims muziek recht wordt gedaan. De muzikale leiding is in handen van Jeroen Sleyfer.

Sweeney Todd is te zien vanaf 5 september 2014 (première) en is te zien in verschillende grote Nederlandse theaters waaronder Koninklijk Theater Carré. De laatste voorstelling zal op 17 oktober in Utrecht gespeeld worden. De voorstelling is te zien in het Engels (met Nederlandse boventitels).

Na een lange, onterechte gevangenschap in Australië keert barbier Benjamin Barker, bijgenaamd Sweeney Todd, terug naar Londen. Zijn vroegere huurbazin, de aan lager wal geraakte pasteienbakster Mrs Lovett, vertelt hem dat zijn achtergebleven vrouw gif heeft ingenomen, nadat zij verkracht werd door de geslepen rechter Turpin. Todd zint op wraak op de rechter en op heel Londen. Hij opent een kapperswinkel waarin hij geregeld de hals van zijn klanten doorsnijdt. De lijken worden door Mrs. Lovett verwerkt in vleespasteien die gretig aftrek vinden. Maar de kruik gaat zolang te water totdat ze barst…

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies