Cystine Carreon in ‘Pluk van de Petteflet’ musical

Pluk van de Petteflet komt vanaf maart naar het theater, met een spiksplinternieuwe interactieve, muzikale voorstelling! Pluk en Aagje (gespeeld door kinderen) bouwen samen met Zaza, Dollie de Duif, Mevrouw Helderder en vele andere personages uit het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt het theater om tot een kleurige Petteflet en Torteltuin. Maar dat kunnen ze niet alleen… de hulp van de kinderen uit de zaal is hierbij hard nodig.

Pluk van de Petteflet is één van de beroemdste creaties van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Ruim veertig jaar geleden reed dit ventje met een rommelige bos haar in zijn rode kraanwagen de kinderliteratuur binnen, om er nooit meer weg te gaan. In Pluk van de Petteflet staan Pluk en zijn vrienden niet alleen klaar om de Torteltuin te redden, maar ook om een nieuwe generatie kinderen een onvergetelijke theaterbeleving te bezorgen.

Naast de kinderrollen, bestaat de cast uit: Cystine Carreon (Gooische Vrouwen, Powervrouwen), Diederick Ensink  (Jeans, Holland’s got talent), Femke Bouma (Nijntje) en Stijn Westenend (Klein Duimpje, Kramer vs Kramer). De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Jasper Verheugd (Droomvlucht, De Kleine Zeemeermin). Peter van de Witte (Droog Brood) componeerde de swingende liedjes.

Pluk van de Petteflet is vanaf 16 maart te zien in de Nederlandse theaters. De première is op woensdagmiddag 21 mei in Stadsschouwburg Amsterdam, middenin de Annie M.G. Schmidt-week. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies