Ruthie Henshall voegt zich bij de cast van Billy Elliot

Olivier-award winnares Ruthie Henshall zal vanaf mei te zien zijn in de musical Billy Elliot in het Victoria Palace Theatre in London. Henshall zal vanaf 12 mei 2014, tevens de datum waarop de musical zijn negenjarig bestaan viert, de rol van balletlerares Mrs. Wilkinson spelen. Meer dan 9,5 miljoen mensen hebben de musical Billy Elliot inmiddels gezien. De show won vier Olivier awards, waaronder de award voor beste nieuwe musical.

Ruthie Henshall is een doorgewinterde musicalactrice, zowel het Londense West End als Broadway zijn bekend terrein voor haar. Zo was ze onder andere te zien als Velma Kelly en Roxy Hart in Chicago, Marion Halcome in The Woman in White, Peggy in Peggy Sue Got Married, Fantine in Les Misérables, Nancy in Oliver, Polly Baker in Crazy For You, Jemima in Cats, Ellen in Miss Saigon en Amalia in She Loves Me. Het is alweer even geleden dat Henshall op een West End podium stond: haar laatste rol was Elvira in Blithe Spirit in het Apollo theater.

Billy Elliot vertelt het verhaal van de gelijknamige film over een jongen die ervan droomt om te dansen. Het verhaal speelt zich af in het noordoosten van Engeland gedurende de mijnwerkersstaking van 1984-1985. Billy volgt in het geheim zijn passie voor dans om afkeuring van zijn familie te voorkomen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies