Nieuwe M-Lab voorstelling ‘Het Grote Geluk’ vanaf april te zien

In M-Lab starten vandaag de repetities van de nieuwe Nederlandse musical Het Grote Geluk. Een bijzonder project omdat deze voorstelling wordt gemaakt door drie jonge makers die speciaal voor dit doel door M-Lab werden samengebracht. Componist Jan Groenteman, scriptschrijfster Eva Gouda en regisseuse Kiki Jaski lieten zich bij het maken inspireren door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De hoofdrol in Het Grote Geluk wordt gespeeld door Anne-Marie Jung. Naast haar zijn rollen weggelegd voor John Buijsman, Yorick Zwart en Nina van Overbruggen. Valentijn Avé en Ferron de Wit spelen afwisselend de rol van de zoon des huizes.

Het Grote Geluk is een vrolijke en eigentijdse musical die draait om een modern, samengesteld gezin waarin flink geworsteld wordt met de snelheid van het nu. Want hoe word je gelukkig in een tijd waarin alles draait om groter, beter en meer? En leidt alles kunnen kiezen uiteindelijk niet alleen maar tot ontevredenheid? Met haar veertigste verjaardag in het zicht, raakt Martine (Anne-Marie Jung) steeds verder verstrikt in de hectiek van de moderne samenleving vol yoga, superfood, selfies en social media.

Met Het Grote Geluk pakken drie jonge makers de musicaltraditie in Nederland weer op. Musical zoals musical in hun ogen ooit bedoeld is; modern, maatschappijkritisch en breed muziektheater waarbij inhoud net zo zwaar weegt als de vorm en waarin serieuze thema’s voorbij komen terwijl toch de luchtigheid behouden blijft. Met Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink als grote inspiratiebron wil het jonge makers-collectief bestaande uit Eva Gouda, Jan Groenteman en Kiki Jaski de kloof tussen toneel en musical overbruggen en vernieuwen in een genre dat doorgaans niet als vernieuwend wordt gezien. Dit sluit heel nauw aan bij de ideologie van M-Lab dat niet alleen talentontwikkeling, maar ook ontwikkeling van het genre muziektheater hoog in het vaandel heeft staan.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies