Nieuwe Mowgli voor ‘Jungle Book’

Terencio Douw is de nieuwe Mowgli in de familiemusical Jungle Book die momenteel langs de Nederlandse theaters toert. Dat maakte theaterproducent OpusOne vandaag bekend. Douw (20) is derdejaarsstudent aan de opleiding Artiest Dans Urban van het Rijn IJssel in Arnhem. Met deze hoofdrol maakt hij zijn professionele musicaldebuut. De eerstvolgende voorstelling vindt plaats op 14 maart aanstaande in Theater De Purmaryn in Purmerend. Jungle Book is onlangs wegens succes verlengd en nog te zien t/m 1 februari 2015.

Frans Schraven – regisseur en tevens artistiek directeur OpusOne – is verheugd deze acteur toe te kunnen voegen aan de cast. “Terencio’s dierlijke souplesse voelt zo natuurlijk dat je bijna denkt dat hij daadwerkelijk tussen de wolven is opgegroeid, maar hij komt gewoon uit Rotterdam. Terencio beheerst verschillende dansstijlen: van klassieke sprongen tot hip hop en de Braziliaanse vechtdans Capoeira. Hierdoor is Mowgli spectaculairder dan ooit!” De rol van Mowgli werd sinds de eerste voorstelling op 7 december gespeeld door Simon Mual, zijn stageperiode is echter voorbij.

Jungle Book is gebaseerd op de oerwoudverhalen van Rudyard Kipling over Mowgli en zijn vrienden Baloo de beer en panter Bagheera. Voor de musical werd het verhaal verrijkt met ‘Bollywood’-elementen zoals kleurrijke kostuums en swingende Indiase muziek.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies