‘Minoes’ komt naar de Nederlandse theaters

Bos Theaterproducties brengt vanaf 6 december 2014 de familievoorstelling Minoes, naar het gelijknamige populaire kinderboek van Annie M.G. Schmidt, op de planken. Een primeur, want Minoes stond nog niet eerder op het toneel. Minoes wordt een vrolijke en muzikale familievoorstelling met o.a. Sytske van der Ster (Heer en Meester) als juffrouw Minoes, levensechte poezen en lekkere liedjes die iedereen kan meezingen. Minoes gaat op zondag 21 december 2014 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en zal gedurende de kerstperiode daar te zien zijn. De cast zal bestaan uit Sytske van der Ster, David Lucieer, Rop Verheijen, Kim van Zeben en Theun Plantinga.

Sytske van der Ster: “Ik heb Juffrouw Minoes altijd al een van Annie MG Schmidts’ leukste personages gevonden en dat ik haar nu mag gaan spelen in het theater vind ik een hele grote eer!  Ik ben alvast begonnen met het oefenen van spinnen, blazen en kopjes geven.”

Het script wordt geschreven door Tamara Bos, bekend van films MinoesHet Paard van Sinterklaas – Gouden Kalf voor scenario, Brammetje Baas, tv-seriesOtje, Knofje, vele kinderliedjes en 18 kinderboeken. Minoes wordt gemaakt door onder andere Geert Lageveen (regie) en Tamar Stalenhoef (poezenpoppen). Tamar ontving een Musical Award voor de veelgeprezen honden in Woef Side Story van het RO –Theater.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies