Marijn Brouwers keert terug naar Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw presenteert tijdens de Robeco SummerNights, op maandag 14 juli aanstaande, een extra voorstelling van Marijn Brouwers’ eerbetoon aan Frans Halsema, de legendarische kleinkunstenaar en geliefd vertolker van het Nederlandstalige luisterlied. Zanger/theatermaker Marijn Brouwers treedt in deze speciale editie op met zangeres/actrice Anne-Marie Jung, die ook betrokken was bij het uitverkochte concert in Het Concertgebouw vorige week. De muzikale begeleiding is in handen van pianist Marc-Peter van Dijk en drie strijkers.

Dit voorjaar is het 30 jaar geleden dat Frans Halsema overleed.
De extra voorstelling tijdens de Robeco SummerNights is een ‘special edition’ van het programma Beste meneer Halsema waarmee Marijn Brouwers tot eind deze maand op tournee is. Naast bekende liedjes als ‘Zondagmiddag Buitenveldert’, ‘Voor haar’ en ‘Kees’, brengt Brouwers ook minder bekend werk dat Frans Halsema tijdens zijn carrière schreef en/of zong. Samen met Anne-Marie Jung zingt Marijn Brouwers onder meer ‘Vluchten kan niet meer’ van Annie M.G. Schmidt.

Frans Halsema overleed op 24 februari 1984. Memorabel zijn de samenwerking met Gerard Cox en zijn optreden in de musical En nu naar bed, samen met Jenny Arean. In 1967 al was Halsema  te horen in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De door hem gezongen Boekenbal-lade Tante Mien, mag ik je titels even zien werd een hit; er zijn zelfs mensen die dat optreden in Het Concertgebouw als zijn doorbraak zien

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies