‘We Will Rock You’ stopt na 12 jaar op West End

De Queen musical is al sinds mei 2002 in het Dominion Theatre te zien en staat daarmee vijfde op de lijst van langst lopende musicals op West End. Op 31 mei, kort na hun 12-jarig jubileum, is de laatste voorstelling.

Makers Brian May, Roger Taylor en Ben Elton spreken hun dank uit: ‘We willen de vele honderden fantastische theaterartiesten, musici en crewleden bedanken met wie we het voorrecht hebben gehad te werken in het Dominion sinds 2002. En natuurlijk het fantastische publiek die hen beloond heeft met meer dan 4,5 duizend staande ovaties!’

We Will Rock You speelt zich af in de toekomst en vertelt het verhaal van een wereld waarin globalisatie de dood van echte muziek heeft veroorzaakt en alleen digitaal geproduceerde muziek nog  is toegestaan. De opstandige Bohemians proberen de Killer Queen te verslaan om zo hun eigen muziek te schrijven en te performen.

Het script van We Will Rock You is geschreven door Ben Elton, die tevens de regie voor zijn rekening nam. De musical is gechoreografeerd door Arlene Philips en ontworpen door Mark Fisher en Willie Williams. De musical bevat meer dan 30 hits van Queen, waaronder ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘Radio Gaga’ en de titelsong ‘We Will Rock You’.

De huidige cast bestaat onder anderen uit: Oliver Tompsett, Rachael Wooding, Kevin Kennedy en Brenda Edwards.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies