Aïcha Gill wordt derde Dreamette in ‘Dreamgirls’

Albert Verlinde Entertainment maakte gisteren een nieuwe hoofdrol bekend van de musical ‘Dreamgirls’. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill ‘The Dreamettes’ compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson. ‘Dreamgirls is mijn lievelingsfilm,’ vertelt een gelukkige Aïcha. ‘Toen ik van de audities hoorde, heb ik me direct aangemeld. Het maakte me niet uit welke rol ik zou krijgen. Al zou ik de derde boom van rechts moeten spelen. Als ik maar mee mocht doen. En nu heb ik één van de hoofdrollen. Ik heb gehuild toen ze me dat vertelden.’

Vorig jaar is Aïcha Gill afgestudeerd aan de musicalopleiding DAPA (Dutch Academy of Performing Arts) in Zoetermeer. Voor de 22-jarige Aïcha is het haar eerste grote rol in een musicalproductie. Wel deed ze in 2011 mee aan het vierde seizoen van X Factor.

‘Dreamgirls’ is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown. Het verhaal gaat over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld. Onlangs is al bekend gemaakt dat Berget Lewis de rol van Effie speelt in ‘Dreamgirls’ en dat Pearl Jozefzoon de rol van Deena voor haar rekening zal nemen. Voor de musical is een samenwerkingsverband aangegaan met de 23 grootste regiotheaters van Nederland. De musical ‘Dreamgirls’ is van september 2014 t/m februari 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies