Cast en creatives van ‘Anne’ krijgen rondleiding in Theater Amsterdam

De cast van Anne kreeg woensdag 12 maart voor het eerst Theater Amsterdam van binnen te zien. Onder belangstelling van nationale en internationale pers leidde Daphne Bunskoek de aanwezigen door het theater. Er uitleg gegeven over het nieuwe innovatieve taalsysteem dat tijdens de voorstelling beschikbaar is.

Het nieuwe Theater werd ontworpen door architect Dick Venneman van architectenbureau Dedato. Ook de binnenhuisarchitectuur werd verzorgd door Dedato in de persoon van Peter van Dijk. Op het eerste gezicht lijkt het wellicht een eenvoudig gebouw maar van binnen heeft het gebouw een prachtige ruimtelijkheid en zijn er veel mooie details zichtbaar. Zo lopen de pilaren aan de voorkant van het gebouw uit in een punt. De pilaren zijn geïnspireerd op Anne Frank, ze staan symbool voor de pennen waar Frank mee schreef.

Naast de cast, waren ook de creatives aanwezig. Terwijl de bouw gestaag door ging werden zij geïnterviewd door Daphne Bunskoek. De zaal is immens, dat is onder andere nodig omdat het de bedoeling is dat de bezoekers te zien krijgen wat Anne zag. Hoewel het een klein persoonlijk verhaal betreft is de plaats van handeling wel veel omvattend. Bovendien is er ruimte nodig voor de 784 tot 1101 zitplaatsen.

Vanaf 1 juli 2014 zullen niet alleen Nederlandstaligen Anne kunnen volgen. Door middel van een iPad en oordopjes kunnen bezoekers de voorstelling ook in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en Russisch volgen. Er kan gekozen worden om de tekst mee te lezen als ondertiteling maar men kan de tekst ook in één van de genoemde talen beluisteren.

Theater Amsterdam huisvest ook restaurant Boven de Planken. Een restaurant met 150 zitplaatsen waar de gastronomie wordt verzorgd door Dennis Borrel van De Borrelfabriek. Tijdens een diner of lunch kun je er bovendien genieten van het uitzicht over het IJ. Robin de Levita gaf aan de hoop te hebben dat dit restaurant een plek wordt waar bijvoorbeeld theatermakers elkaar ontmoeten.

Naast de voorstelling en het diner zijn ook de mogelijkheden om bij Theater Amsterdam te geraken bijzonder te noemen. Naast een beveiligde parkeergarage met 290 plaatsen op 300 meter afstand van het theater is het bovendien mogelijk om vanaf Centraal Station per boot naar het theater te reizen. Bezoekers worden recht tegenover het theater afgezet.

Anne gaat in première op 8 mei 2014 en is exclusief te zien in Theater Amsterdam.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies