Rolin Jones over musicalfilm ‘American Idiot’

In een interview onthult toneelschrijver Rolin Jones nieuwe details over de filmbewerking van de musical American Idiot. Daarnaast bespreekt hij zijn samenwerking met Green Day zanger en songwriter Billy Joe Armstrong voor de nieuwe musical These Paper Bullets!

Over de filmversie van American Idiot onthult Jones: ‘Het idee is om het wat vuiler en gemener te maker en om het te vertalen in visuele termen.’ Jones laat weten dat hij momenteel bezig is om het script af te ronden voor de film en denkt het script eind maart in te kunnen leveren bij de studio. Een verwachte releasedatum van de film is nog niet bekendgemaakt.

Momenteel is de musical These Paper Bullets!, waarbij Jones verantwoordelijk is voor de bewerking, te zien in het University Theatre in Londen. The Paper Bullets! vertelt het verhaal van Quartis: een band bestaande uit Ben (David Wilson Barnes), Claude (Bryan Fenkart), Balth (Lucas Papaelias) en Pedro (James Barry). Ze worden aanbeden door hun fans, Scotland Yard is bang voor ze en hun voormalige drummer laat zich door niets tegenhouden om hen kapot te maken. Kunnen deze ‘fab four’ uit Liverpool ware liefde vinden in Londen en een album maken in zeven nachten? These Paper Bullets! is een moderne bewerking van Shakespeare’s Much Ado About Nothing. Het verhaal is bewerkt door Rolin Jones en bevat nieuwe nummers van Green Day zanger Billie Joe Armstrong. De musical wordt geregisseerd door Jackson Gay.

These Paper Bullets! is nog t/m 5 april te zien in het University Theatre in Londen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies