Cast ‘Soldaat van Oranje’ in muziektheatervoorstelling ‘Als wij niets doen…’

In het kader van Theater na de Dam is op zondagavond 4 mei, om 21:00 uur, na de Nationale Dodenherdenking, de muziektheatervoorstelling Als wij niets doen… te zien in de Leidse Schouwburg in Leiden. Cast en orkest van Soldaat van Oranje – De Musical spelen een door Edwin de Vries en Nico de Vries samengesteld programma.

De acteurs brengen een avond op de Tweede Wereldoorlog geïnspireerde verhalen, gedichten en liedjes die allen in het teken staan van ‘keuzes maken’. Uiteraard ook met enkele scènes en liedjes uit de musical zelf. Bij de repertoirekeuze is vooral getracht om de oorlog zoals die in Leiden beleefd is, centraal te stellen. Voor meer informatie en kaarten: www.stadspodia.nl

In aanloop naar 4 en 5 mei 2014 organiseert Soldaat van Oranje – De Musical in samenwerking met stichting GO4media en hun project Gezichten van Vrijheid (www.gezichtenvanvrijheid.nl) een initiatief waarbij een gezicht wordt gegeven aan de generatie die WOII heeft meegemaakt. Het zal niet heel lang meer duren voordat deze hele generatie Nederlanders er niet meer is.

Om de gezichten en verhalen uit de oorlogstijd voor altijd te behouden, zijn de twee organisaties dit initiatief aangegaan. Iedereen kan vanaf vandaag via www.soldaatvanoranje.nl een selfie uploaden met een foto van iemand uit zijn of haar naaste omgeving die de oorlog heeft meegemaakt of een verhaal delen uit die tijd. Op deze manier ontstaat, als een digitaal monument, een ketting van gezichten en verhalen uit onze geschiedenis die voor altijd bewaard blijven.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies