Castpresentatie ‘The Sound of Music’

Op het landgoed van kasteel Amerongen werd vanmiddag de cast gepresenteerd die in de nieuwe theaterproductie van The Sound of Music gaat spelen. Al langer was bekend dat Anouk Maas, die haar doorbraak maakte met Flashdance, de rol van Maria zal gaan vertolken. Ook waren een aantal andere namen eerder al bekend geworden. Wie in welke rol te zien zou zijn was echter nog niet officieel bekend gemaakt. Vandaag werd aangekondigd dat Ad Knippels te zien zal zijn in de rol van Kapitein Von Trapp, Tony Neef de rol van Oom Max gaat spelen, Cindy Bell de nieuwe Barones Schräder wordt, Maaike Widdershoven in de rol van Moeder Overste kruipt, dat Vajèn van den Bosch Liesl wordt en dat Martijn Vogel te bewonderen zal zijn in de rol van Liesl’s vriendje Rolf.

The Sound of Musical was al vier keer eerder in een Nederlandse versie te zien. Producent Albert Verlinde legde uit dat de keuze voor deze heropvoering van The Sound of Music voort komt uit de vraag vanuit het land, publiek en theaters geven aan geen genoeg te kunnen krijgen deze klassieker. Eerder produceerde Albert Verlinde een nieuwe versie van de musical Annie.  Deze versie was frisser en geschikt om meer mee te touren. Nu gaat Albert Verlinde Entertainment ook van The Sound of Music zo’n versie maken. Deze voorstelling zal dus in meer theaters spelen dan alleen de 8 grote theaters in het land. Het team van de succesproductie van Annie gaat ook deze Sound of Music neerzetten. Dat betekent dat John Yost tekent voor de regie, Allard Blom neemt de vertaling voor zijn rekening, Ad van Dijk is wederom muzikaal leider en Maya Schröder ontwerpt de kostuums.

Het artwork voor deze voorstelling werd onder andere geïnspireerd door de live uitzending van The Sound of Music, met Carrie Underwood in de rol van Maria, die recentelijk in de Verenigde Staten werd uitgezonden. Hoewel het artwork sterk op elkaar lijkt zal deze versie verder niet veel gemeen hebben met de live televisie opvoering aangezien deze wat te traditioneel is volgens Jeroen Dona, directeur van Albert Verlinde Entertainment.

Wat ook vernieuwend is aan deze productie is dat de hoofdrollen betrekkelijk jong zijn gecast. Maaike Widdershoven was 12 jaar geleden nog te zien als Maria en Martijn Vogel speelde daarin de rol van Kurt. In de vorige, Efteling, productie was Anouk Maas te zien als Liesl en ze won daarvoor nog een musical award voor aanstormend talent. En ook Ad Knippels, Tony Neef en Cindy Bell zijn jonger dan veel van hun voorgangers.

Voor veel mensen is The Sound of Music een musical waar ze ‘iets mee hebben’. Zo ziet Anouk Maas het spelen van deze rol als een kinderdroom die uitkomt. Cindy Bell voelt The Sound of Music niet als iets waar ze mee is opgegroeid maar ze vind het wel heel bijzonder om de rol van de barones te mogen spelen omdat ze nu eindelijk een rol zal spelen waarin ze een vrouw speelt in plaats van ‘een meisje’. Tony Neef vertelde dat hij The Sound of Music juist zo’n bijzonder verhaal vindt omdat het zich af speelt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Kinderen vragen wat die (haken)kruizen zijn en het is daarom voor kinderen soms ook een eerste kennismaking met wat de Tweede Wereldoorlog was.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies