I Can’t Sing! wellicht naar Broadway

In maart 2014 beleefde de gloednieuwe musical I Can’t Sing! haar première op West-End. Volgens Radaronline.com zijn de makers nog steeds van plan om de musical op Broadway te zetten, ondanks de tegenvallende kaartverkoop en niet al te beste recensies. De musical is gebaseerd op de talentenjacht The X Factor.

Verschillende theaterbronnen zouden momenteel in gesprek zijn met de producenten van de musical om de voorstelling te transformeren in een versie die meer op reality-televisie zou gaan lijken, dit zou zeer geschikt zijn voor Amerikaans publiek. Echter zou het aanpassen van de musical nog een lastige klus kunnen worden. De humor in I Can’t Sing! zou namelijk zeer Brits zijn en kunnen afwijken van de Amerikaanse humor. Eveneens zouden de juryleden en deelnemers van de Britse X Factor aangepast moeten worden.

Simon Cowell, jurylid bij The X Factor, was zeer betrokken bij het ontstaan van de musical en betreurt het tegenvallende succes van de voorstelling. Echter zegt het 54-jarige jurylid spijt te hebben over hoe sommige andere juryleden en kandidaten zijn neergezet in de musical, er zouden enkele grappen over hen te ver zijn gegaan. Het Britse jurylid Cheryl Cole en de Britse presentator Dermot O’Leary zouden namelijk beiden zeer ongelukkig zijn over de manier waarop zij neergezet worden en weigeren dan ook om de show te bezoeken. Simon Cowell is daarom bang dat andere juryleden en deelnemers die in de Amerikaanse show geportretteerd worden ook zo zullen reageren.

Mocht de musical naar Broadway gebracht worden, hebben de producenten van de show Simon Cowell duidelijk gemaakt dat ze niet willen dat de Broadway versie weer tot problemen zal leiden.

De musical I Can’t Sing! is momenteel te zien in het London Palladium Theatre op West-End.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies