Vervolg voor rockmusical ‘We Will Rock You’

Op 31 mei aanstaande valt op West-End het doek definitief voor de rockmusical We Will Rock You, de musical met veel hits van Queen. Terwijl de fans zich opmaken voor het afscheid, zijn de makers van We Will Rock You bezig met een vervolg op deze succesvolle musical.

Brian May liet op zijn blog weten dat hij twee weken aan één stuk door heeft gewerkt aan een vervolg op We Will Rock You samen met scriptschrijver Ben Elton. Kort daarna postte May een foto waarop hij te zien is samen met Ben Elton en de cast. Eveneens gaf hij de werktitel TSMGO (The Show Must Go On) prijs, naar een succesvol nummer van Queen.

We Will Rock You vertelt het verhaal over een wereld waarbij de globalisering is volbracht. Overal kijken de kinderen naar dezelfde films, dragen dezelfde mode en hebben dezelfde gedachten. Het is een veilige en vrolijke “Ga Ga” wereld. Er geldt een verbod op alle muziekinstrumenten. De bedrijfscomputers produceren elektronische deuntjes die iedereen download. Niets wordt aan het toeval overgelaten en hits worden jaren van tevoren gepland. Echter proberen de Bohemiens dit te bestrijden, tegen alle regels in. De musical bevat allerlei succesvolle nummers van de band Queen.

De musical is momenteel nog te zien in het Dominion Theatre in Londen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies