Best of Musical: een alles behalve saaie avond

Gisteravond vond in Gouda de jaarlijkse voorstelling van het Musicalcamp plaats: Best of Musical, een opvolger van Musical Memories uit 2013. Een bijna 70-koppig koor van kinderen én volwassenen die hebben meegedaan aan het Musicalcamp, vormde het decor voor optredens van Tony Neef, Marleen van der Loo, Cystine Carreon, Ron Link en Gerlinde Vliegenthart.

In tegenstelling tot vorig jaar was er nu wèl een presentator aanwezig: Frits Sissing. Dit bleek een slimme zet, want het werd een avond vol verrassingen. Tijdens het door Carreon prachtig gezongen ‘I’m Still Hurting’ uit The Last Five Years viel onverwacht één van de koorleden flauw door de warmte. Na enige consternatie werd besloten door te gaan, niet wetend dat er nog drie zouden volgen. Gelukkig was daar Frits die met een paar gevatte opmerkingen toch de sfeer wist te behouden. Tony Neef deed ook een duit in het humorzakje met ‘excuses voor de laatste noot’ na een verder mooi ingetogen gezongen ‘Bring Him Home’. Nadat alle koorleden voorzien waren van bekertjes water werden nog een aantal echte klassiekers uit onder andere Tarzan, The Little Mermaid, We Will Rock You, Grease, Dreamgirls, Hij Gelooft In Mij, Sonneveld en Jersey Boys ten gehore gebracht.

Sommige nummers werden mooi ondersteund door danseressen van een lokale dansgroep uit Gouda. Marleen van der Loo wist de laatste noten van zowel ‘Waar Bleef Die Zomer’ als ‘De Winnaar Krijgt De Macht’ met kracht de zaal in te zingen en zette een overtuigend optreden neer. Hoewel het geheel toch nog wat gekunsteld over blijft komen, zat deze avond al een stuk professioneler in elkaar dan vorig jaar. Om dit te vieren werd afgesloten met Defying Gravity, waarmee Cystine het laatste stukje dak van de zaal wegknalde.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies