Matteo van der Grijn lanceert digitaal monument Gezichten van Vrijheid

Na de matineevoorstelling van Soldaat van Oranje lanceerde hoofdrolspeler Matteo van der Grijn vandaag met een druk op de knop het digitale monument Gezichten van Vrijheid. In aanloop naar 4 en 5 mei 2014 werkt Soldaat van Oranje in samenwerking met stichting GO4media aan het project www.gezichtenvanvrijheid.nl, een initiatief waarbij een gezicht wordt gegeven aan de generatie die WOII heeft meegemaakt. Deze gezichten en de daarbij behorende verhalen uit oorlogstijd worden voor altijd bewaard in een digitaal vrijheidsmonument. Met dit monument wil stichting Go4Media de herinnering levend houden en nu het nog kan, anderen bewegen om ook eens in gesprek te gaan met deze generatie.

Soldaat van Oranje helpt ook mee en verzamelt in de vorm van een online ketting, video’s, foto’s en persoonlijke verhalen over WOII. Deze verzameling van gezichten en verhalen uit onze geschiedenis wordt 5 mei overgedragen aan het digitale monument ‘Gezichten van Vrijheid’. Zo worden de verhalen en gezichten voor de volgende generaties bewaard.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies