Pia Douwes in Billy Elliot

Vanaf november is Pia Douwes te zien als de fanatieke danslerares Mrs. Wilkinson in Billy Elliot de Musical. Pia keert speciaal voor deze rol terug naar Nederland, momenteel is ze te zien in Der Besuch der alten Dame in Wenen. Overige hoofdrollen zijn nog niet bekend. Op dit moment volgen meerdere jonge talenten de Billy Elliot sCOOL waar ze les krijgen in ballet, tap, acrobatiek en dans. Billy Elliot de Musical is vanaf november exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Pia gaat de rol van danslerares Mrs. Wilkinson spelen. Mrs. Wilkinson geeft balletles aan een groep meisjes en per toeval belandt Billy Elliot in haar les. Wanneer ze zijn talent ontdekt is ze vastberaden om Billy te helpen zijn dromen te verwezenlijken.

De musical Billy Elliot vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000 . In 2005 ging de musical Billy Elliot in Londen in première en deze speelt nog steeds voor volle zalen op West End. Sinds de start in 2005 is de musical wereldwijd door meer dan negen en een half miljoen mensen gezien op onder andere Broadway en in Sydney, Melbourne, Chicago, Toronto en Seoul. 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies