Karin Bloemen waagt zich aan het habijt

Sister Act stop op 10 augustus. Tevens is vorige week bekend gemaakt dat Simone Kleinsma stopt met haar rol als Moeder Overste vanaf 6 juni. Karin Bloemen volgt op 11 juni Simone Kleinsma op als moeder-overste in de musical Sister Act.

Sinds de première van Sister Act speelt Simone Kleinsma de rol van Moeder Overste. Zij zal zich in de zomer voorbereiden op haar nieuwe rol als Riet Hogendoorn bij Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Net als haar voorgangster Simone Kleinsma, gaat Karin Bloemen de rol afwisselen met Marjolijn Touw. Bloemen verheugt zich op deze nieuwe stap. “Dit is eigenlijk precies het tegenovergestelde: de ultieme non-diva in een sobere soepjurk”, vertelt Bloemen in het AD. Volgens de cabaretdiva zullen de toeschouwers er waarschijnlijk even aan haar moeten wennen. “Het publiek kent mij als überdiva in extreem uitbundige kostuums.”

“Het publiek zal ongetwijfeld straks denken: wat zal die Karin in vredesnaam onder dat alles verhullende kloostergewaad dragen? Ach, er moet altijd wat te raden overblijven. Misschien trek in wel sexy lingerie zoals een stringetje en een heftige push-up aan. Of niks! Er is toch geen hond die dat in de gaten heeft.”

Bloemen wilde al langer eens in een musical spelen. “Zeer eervol, maar het lukte steeds niet vanwege mijn eigen theaterprogramma’s”, legt ze uit. “Een superleuke klus, maar ook een manier om mijn privézorgen even van me af te zetten.” Daarmee doelt Bloemen op het in februari geheel onverwachts overlijden van haar 48-jarige zus Inge, aan waarschijnlijk een spontaan gescheurde slagader.

Sister Act is tot 10 augustus exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag. Al meer dan 625.000 mensen bezochten Sister Act en genoten van het hilarische en hemelse verhaal. Meer dan een jaar geleden had het AFAS Circustheater Den Haag de eer om de tiende première van Sister Act te organiseren op 3 maart 2013. Eerder was de hitmusical te zien op Broadway, West End, Hamburg, Wenen, Groot Brittannië, de Verenigde Staten en Milaan. Binnenkort is de productie ook te zien in Japan, Canada en Brazilië.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies