Renée van Wegberg vervangt Brigitte Heitzer in ‘Vive la France’

Gisteren maakte theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment bekend dat Renée van Wegberg de rol van Brigitte Heitzer gaat overnemen in het chansonsprogramma Vive la France. Deze castwissel vindt plaats na het heugelijke nieuws dat Brigitte deze winter haar tweede kindje verwacht.

Artistiek producent Hans Cornelissen: “In Renée hebben we een waardige vervangster gevonden. Haar schitterende zangstem kenden we natuurlijk al uit onder anderen Wicked, waar ze de vaste vervangster was van Willemijn Verkaik, en Renée viel me daarnaast op door haar geslaagde auditie voor een geheel Franstalige rol in de theaterversie van de tv-comedy Kinderen geen bezwaar. Bovendien heeft ze grote affiniteit met het Franse chanson. Het wordt nu dus een volledig Frans seizoen voor van Wegberg”.

De hoofdcast van Vive la France bestaat, naast Renée van Wegberg, uit de uit Frankrijk afkomstige Philippe Elan en Job Bovelander. Daarnaast staat er een een live-combo op het toneel met aan de vleugel Nico van der Linden. De kaartverkoop van Vive la France is deze maand zeer voorspoedig van start gegaan, met nu al een extra voorstelling in Schouwburg Amstelveen!

Vive la France is een muzikale Franse avond vol herkenning, met repertoire uit vele decennia. Een ware ‘Tour’ door la douce France: zonnebloemen, lavendelvelden, wijn, kaas, en met name de chansons! Met drie topzangers en het live combo gaan we ‘en route’ van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud en Edith Piaf, via Jacques Brel, Adamo en Juliette Gréco naar Françoise Hardy, Julien Clerc en Patrick Bruel. En natuurlijk komen ook Michel Fugain, Charles Trenet, France Gall, Dalida, Johnny Hallyday, Frida Boccara en de nieuwste ‘sensatie’ Stromae aan bod. Oud en nieuw, vrolijk en gevoelig.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies