Castpresentatie ‘Hartsvrienden’

In de Kromhouthal in Amsterdam maakte Van Lambaart Theaterproducties de cast bekend van de nieuwe Nederlandse versie van Blood Brothers. Deze nieuwe productie zal naar het hier en nu worden verplaatst en draagt daarom ook een Nederlandse titel, namelijk Hartsvrienden. De cast zal bestaan uit Jim Bakkum (Edward), Guido Spek (Mickey), Yes-R (Verteller), Vera Mann (Mrs. Johnstone), Maike Boerdam (Mrs. Lyons), Bente van der Brand (Linda), Sander van Voorst tot Voorst (Mr. Lyons), Jonathan Demoor (Sammy), Jacqueline Aronson, Sanne Schlette en Michiel de Meyer. De cast werd binnengebracht door een witte dubbeldekkerbus en zij presenteerden het artwork voor de nieuwe productie.

Dit wordt de eerste musical productie die Van Lambaart produceert na zijn vertrek bij Stage Entertainment. Zijn vertrek toen kwam met name omdat hij meer tijd wou hebben voor zijn gezin. Ook voelde hij de behoefte om van A tot Z, van casting tot première, bij een productie betrokken te zijn, iets dat in zijn toenmalige functie niet mogelijk was. Toen hij in 1999 begon bij Joop van den Ende Theaterproducties bracht men net de musical Blood Brothers op de planken en de musical is een persoonlijke favoriet van Van Lambaart. Hij zag 7 verschillende versies van de musical waarvan zelfs twee in talen die hij zelf niet machtig is.

Blood Brothers werd geschreven door Willy Russell, die het verhaal baseerde op het boek Les Frères Corses van Alexandre Dumas. Het vertelt het verhaal van een tweeling die bij de geboorte van elkaar worden gescheiden omdat hun moeder financieel gezien niet in staat is om beide jongens op te voeden. Blood Brothers was al twee keer eerder in Nederland te zien en werd beide keren geregisseerd door Eddy Habbema. Ook nu neemt Habbema de regie op zich. Van Lambaart vroeg Habbema voor deze productie omdat hij van mening is dat Habbema er altijd in slaagt om een echt nieuwe voorstelling neer te zetten ook al is het een stuk dat hij al eerder regisseerde.

Habbema heeft de keus gemaakt om deze versie naar het heden te verplaatsen. Dit uit zich onder andere in de casting keuze voor de Verteller. Voor de rol van Verteller werd Yes-R gecast. Hij zal deze rol zingend, vertellend en rappend vertolken. Daarnaast vindt Habbema de thema’s die in Blood Brothers voor komen, zoals verschillen tussen arm en rijk en het maken van keuzes of het lot laten beslissen, erg relevant in de huidige maatschappij.

Hartsvrienden gaat op 26 januari 2015 in première in de Goudse Schouwburg en is in verschillende theaters in Nederland te zien.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies