‘Dreamgirls’ komt naar Vlaanderen, met Sandrine als Deena!

In samenwerking met Albert Verlinde Entertainment brengt Music Hall de grootschalige musical ‘Dreamgirls’ naar Vlaanderen. In Antwerpen en Gent zal de hoofdrol van Deena vertolkt worden door Sandrine Van Handenhoven. Na haar rol als Esmeralda in de Vlaamse versie van ‘Notre Dame de Paris’ waagt Sandrine zich dus aan nieuw musicalavontuur. De andere castleden worden binnenkort bekendgemaakt.

‘Dreamgirls’ vertelt het verhaal van The Dreamettes. Effie, Deena en Lorrell willen het maken in de muziekwereld. Maar als Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan Deena, ontstaat er grote onenigheid tussen het drietal. De bom gaat pas echt aan het barsten als manager Curtis beslist om Effie uit de groep te zetten.

‘Dreamgirls’, van Henry Krieger en Tom Eyen, ging op 20 december 1981 op Broadway in première, en hield het daar niet minder dan 1521 voorstellingen vol. Er volgden een Amerikaanse tournee en producties over de hele wereld. In 2006 werd ‘Dreamgirls’ verfilmd met Beyoncé Knowles als Deena, Jennifer Hudson als Effie (die er een Oscar voor kreeg), Anika Noni Rose als Lorrell, Jamie Foxx als Curtis en Eddie Murphy als Jimmy. ‘Dreamgirls’ is losjes gebaseerd op het verhaal van Diana Ross & The Supremes, maar evengoed op de lotgevallen van andere meidengroepen zoals The Shirelles.

Als Deena mag de bijna dertigjarige Sandrine Van Handenhoven in de voetsporen treden van onder meer Beyoncé. “Motown is de muziek waarop ik heb leren zingen. Dreamgirls is dan ook echt mijn ding.”, aldus Sandrine. Sandrine stond in 2002 voor het eerst op de planken in de jongerenproductie ‘BBB en wasverzachter’ van het gezelschap fABULEUS. In 2004 behaalde ze de derde plaats in de tv-talentenjacht ‘Idool’ (vtm). Haar eerste single, ‘Goosebumps’, werd in 2005 gereleased, en later dat jaar bracht Sandrine haar eerste album ‘That’s Me’ uit. De jaren nadien volgden nog ‘Boosted’ en ‘Get Ready (Cause Here I Come)’. Sandrine was ook een jaar lang omroepster voor één, van 8 mei 2008 tot 29 augustus 2009, en vertolkte in 2010 de rol van Esmeralda in de Vlaamse versie van de musical ‘Notre Dame de Paris’ (Music Hall).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies