Carry Tefsen en Sylvia Alberts delen rol in Billy Elliot

Carry gaat de oma van Billy Elliot spelen in de gelijknamige voorstelling. Tefsen deelt de rol met actrice Sylvia Alberts. Billy’s grootmoeder is een grappige, eigenwijze en soms wat verstrooide dame. Billy Elliot de Musical is vanaf 4 november exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag, de galapremière is op zondag 30 november.

Carry verwierf grote bekendheid met haar rol als Mien Dobbelsteen in de televisieserie Zeg ‘ns Aaa. Ze was in het theater eerder onder andere te zien in Oliver, Anatevka, Irma La Douce, De Jantjes, Rooie Sien en de theatervoorstellingen van Zeg ‘ns Aaa. In 1968 plukte Ramses Shaffy Sylvia van de Kleinkunst Akademie en werd ze samen met Ramses een onderdeel van Shaffy Chantate. Vanaf die voorstelling was het Shaffy theater een feit. Ze was in het theater onder andere te zien in En nu naar bedThe Rocky Horror Show, De Club, De Gebochelde van de Notre Dame, De Jantjes, Dirty Dancing, Het Huis van Bernarda Alba en The Full Monty.

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000. In 2005 ging de musical Billy Elliot in Londen in première en speelt nog steeds voor volle zalen op West End. De musical Billy Elliot vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies