Nonnen uit Sister Act gezegend met La Bloemen als Moeder Overste

Karin Bloemen is sinds afgelopen week enkele keren per week te vinden in het klooster. Zij heeft de rol van Moeder Overste in Sister Act overgenomen van Simone Kleinsma. Bloemen deelt de rol met Marjolijn Touw, die al langere tijd meerdere keren per week de rol van Moeder Overste speelt. De zusters van het klooster van de heilige maagd in Scheveningen mogen zich gezegend prijzen met de stralende kersverse Moeder Overste: La Bloemen.

La Bloemen, die bekend staat om haar uitbundigheid, past het habijt van de strenge en ingetogen Moeder Overste als gegoten. Ze weet van Moeder Overste een waarachtig en streng doch rechtvaardig personage te maken. Bloemen verrast daardoor met deze performance. Uiteraard staat Karin Bloemen bekend om haar ijzersterke komische timing. Met klein spel weet ze de lachers goed op haar hand te krijgen.

De opening van de tweede acte (in de biechtstoel) is hilarisch. Ondanks her en der wat kleine tekstuele foutjes toont Bloemen zich een waardig opvolgster van Simone Kleinsma. Daarnaast is de chemie met Nurlaila Karim (alternate Deloris) duidelijk goed aanwezig en is ook het samenspel met Frans Mulder, met wie Bloemen in 1986 in Purper te zien was, erg sterk.

Sister Act is nog maar kort in Nederland te zien. In augustus zullen de laatste voorstellingen gespeeld worden, zodat er plaats gemaakt kan worden voor de internationale hit Billy Elliot. Wij kunnen iedereen aanraden om voor die tijd nog even naar Scheveningen af te reizen want Sister Act is nog steeds fabulous.

Eerder schreef Musical Reports over Sister Act: Sister Act is gezegend met een goddelijke cast, heerlijke songs van Alan Menken en een flinke dosis humor. Lachen is dan ook gegarandeerd bij deze musical. Glitter, glamour en habijten vormen een perfecte combinatie voor een swingende en licht hysterische avond uit. Raise your voice, want de Nederlandse productie van Sister Act is niets anders dan Fabulous! Lees hier het volledige artikel

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies