Musical over Willem Ruis op komst

Voormalig VARA-coryfee Willem Ruis wordt het onderwerp van een nieuwe muzikale theatervoorstelling. Zeventig jaar na zijn geboortedag, in het seizoen 2015/2016, verschijnt de productie Willem Ruis: De Show Van Zijn Leven. Dat maakte Janke Dekker maandag bekend.

De voorstelling wordt gemaakt met de volledige medewerking van de familie van de beroemde presentator. Het door Johan Timmers geschreven stuk speelt zich vooral af rondom de televisiejaren van Ruis. Het is nog niet bekend wie de hoofdrol gaat spelen. De presentator en quizmaster ging in 1970 voor de VARA-radio werken, waar hij onder meer Langs De Lijn presenteerde. Ruis vertrok halverwege de jaren zeventig naar de KRO en maakte daar zijn televisiedebuut.

In 1981 keerde hij terug naar het VARA-nest als presentator van populaire programma’s als Vijf Tegen Vijf, De Willem Ruis Lottoshowen De Sterrenshow. Ruis stond bekend om zijn ronduit flamboyante manier van presenteren. Financieel bleken de uitzinnige showprogramma’s achteraf echter een blok aan het been van de VARA. Ook privé worstelde Ruis met flink wat problemen: zijn vrouw ging bij hem weg omdat hij te weinig tijd aan zijn gezin besteedde en zijn eigen gezondheid verwaarloosde. De presentator stierf in 1986 op 41-jarige leeftijd aan een hartaanval.

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies