Hedwig and the angry inch: rauw, hilarisch en vulgair

Veel theaterliefhebbers maken al een balans op over het afgelopen theaterseizoen. Maar de oplettende theaterbezoeker weet dat deze week de punkrockmusical Hedwig and the angry inch te zien is in Amsterdam! Sven Ratzke en band staan regelmatig met de voorstelling in Berlijn maar maken deze zomer een uitstapje naar Nederland.

Tijdens de voorstelling geeft Hedwig (Sven Ratzke) met haar band een optreden. Tijdens het concert vertelt ze het publiek over haar leven. Zo is Hedwig geboren als jongen met de naam Hansel en groeide hij op in Oost-Berlijn. Hansel wordt verliefd op een Amerikaanse soldaat. Om te kunnen trouwen en de DDR te ontvluchten besluit Hansel een geslachtsverandering te ondergaan en als Hedwig met deze soldaat te trouwen. De operatie mislukt en meer dan een ‘angry inch’ blijft er niet over van zijn mannelijkheid. Hewdig en de soldaat trouwen en verhuizen naar Amerika. Maar Hedwig wordt gedumpt op de dag dat De Muur valt. Daarna ontmoet ze Tommy Speck, die met behulp van door haar geschreven songs een wereldberoemde rockster wordt. De liefdesrelatie is geen lang leven beschoren, wanneer Tommy ontdekt met een transgender van doen te hebben

De rauwe, hilarische en vulgaire Hedwig weet al snel de harten van het publiek te winnen. Ondanks haar leven vol drama weet ze vol zelfspot haar verhaal te vertellen. Naast heerlijke punkrock bevat de show ook wat intieme songs en dat alles weet Ratzke prima in balans te houden. Ratzke speelt met zijn publiek en dat past perfect bij een voorstelling die verteld wordt aan de hand van een concert. Zijn energie is aanstekelijk en het publiek klapt, joelt en zingt al snel met vol enthousiasme mee. De voorstelling wordt gebracht in een mix van Engels- en Duitse taal. Ondanks dat dit voor sommige theaterbezoekers even wennen zal zijn blijkt het perfect te passen bij de vorm waarin het verhaal verteld wordt.

Hedwig and the angry inch is een heerlijke rauwe, bijzondere en hysterische voorstelling over het leven van een bijzondere vrouw. De geniale Sven Ratzke als Hedwig is een meester in het samenbrengen van alle facetten van deze punkrockmusical. De show knalt, vermaakt maar ontroert ook. Ratzke weet op sublieme wijze het verscheurde personage vorm te geven. Eigenlijk kan je als liefhebber van theater dit niet missen. Wees wel snel, de voorstelling is alleen nog tot en met 28 juni te zien in De Kleine Komedie (Amsterdam) en later dit jaar nog kort in Eindhoven.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies