Alfred van den Heuvel: “Het zou jammer zijn als alleen ouderen kwamen kijken.”

Volgend jaar gaat de musical Heerlijk Duurt Het Langst in première. De musical werd in 1965 geschreven door Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink verzorgde de muziek. Nu precies 50 jaar later verschijnt de musical weer op de planken en wij van Musical Reports waren aanwezig bij de perspresentatie.

Wij spraken met producent Hans Cornelissen en hij vindt dat de musical erg tijdloos is. “Het gaat over een relatiecrisis, over vreemdgaan en over ouders die zich zorgen maken over hun puberende dochter. Dat is heel erg van 2015. Dus de essentie van het verhaal hoeft niet actueler gemaakt te worden. De teksten van Annie M.G. Schmidt waren ook erg haar tijd ver vooruit. Wel moet tegenwoordig alles sneller en daarom zal de voorstelling ook worden ingekort. Maar de basis van het script is helemaal niet verouderd en tevens is het ook een tijdsbeeld van de jaren zestig, die tegenwoordig ook weer erg in trek is.” Naast Heerlijk Duurt Het Langst brengt Dommelgraaf&Cornelissen Entertainment eveneens ook De Jantjes, Vive La France en Kinderen Geen Bezwaar op het toneel. Veel nostalgische producties, daar willen ze zich voorlopig ook op blijven richten. “Maar dat wil niet zeggen dat we voor het volgende productieseizoen niet met nieuwere producties komen, het wordt en-en.” aldus Cornelissen.

Eveneens spraken wij met enkele castleden van de musical. Hoofdrolspeler Alfred van den Heuvel verheugd zich in elk geval ontzettend om Heerlijk Duurt Het Langst te gaan repeteren. “Ik was buitengewoon verrast dat ik gevraagd werd voor Heerlijk Duurt Het Langst. Ik ben acteur, ik heb wel eens wat in een musical gedaan maar dat mocht geen naam hebben. De rol van Kees is ook een erg leuke rol moet ik zeggen.” Van den Heuvel vindt de rol van Kees vooral een tekstuele uitdaging in tegenstelling tot het vocale. “Ik denk dat iedereen dit een leuk verhaal vindt, ook voor de jongere generatie. Het zou jammer zijn als alleen ouderen kwamen kijken.”

Ook spraken wij Esmee Dekker, zij zal onderdeel uitmaken van het ensemble in de voorstelling. “Ik ga kleine rolletjes vervullen en wat dat allemaal precies inhoudt is voor mij ook nog een verrassing. Ik vind het juist heel erg leuk om met zo’n oude voorstelling aan de slag te gaan omdat het allemaal nog heel erg nieuw voor mij is. Van de voorstelling is er op internet heel weinig te vinden en dat is voor het publiek ook leuk, dat er nog zo weinig van bekend is.” Op de vraag of later ooit een rol wilt spelen zoals de rol van Lone van Roosendaal in de voorstelling, twijfelt ze geen moment. “Ja zeker weten. Ik ga echt voor de hoofdrollen!” Net als Alfred is Esmee van mening dat de voorstelling voor een breed publiek erg leuk is. “Het is leuk om de jaren zestig terug te zien en in de voorstelling komen problemen voor die tegenwoordig ook nog steeds voorkomen. Dat maakt het voor iedereen toegankelijk. Iedereen moet naar Heerlijk Duurt Het Langst komen kijken omdat het gepresenteerd wordt door een hele leuke cast en omdat het gewoon een ontzettend leuke voorstelling is.”

Heerlijk Duurt Het Langst is vanaf januari 2015 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies