24 kinderkoren doen auditie voor nieuwe Efteling-musical

Maar liefst 24 kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen hebben zich gisteren van hun beste kant laten zien in de Efteling. Zij deden, aan de vooravond van de dag van het sprookje, auditie tijdens een grote kinderkorenwedstrijd. Met als hoofdprijs een optreden tijdens de première van de nieuwe Sprookjesboom musical van de Efteling.

De jury (bestaande uit kinderacteur Sem van Dijk, hoofdrolspeelster Wieneke Remmers en Efteling-directeur Imagineering Olaf Vugts) had de moeilijke taak één winnaar te kiezen. Het was kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal (Limburg) die er met de hoofdprijs vandoor ging. “Tutta Musica zong ontzettend zuiver én tweestemmig. Het koor zag er mooi uit en was enthousiast ”, aldus de 10-jarige juryvoorzitter Sem van Dijk.

Ook het zangtalent van de overige koren is niet onopgemerkt gebleven bij de jury. Alle kinderen (in totaal 600!) van de aanwezige koren zijn daarom gisteren exclusief uitgenodigd om eenmalig mee te spelen in de musical. Ze spelen dan een kinderkoor dat met hun muziekjuffrouw verdwaalt in het Sprookjesbos. In iedere voorstelling zullen straks steeds 7 ‘nieuwe’ kinderen meespelen en zingen, waaronder dus veel van de kinderen die mee hebben gedaan aan deze kinderkorenwedstrijd.

De première van ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’ is op zaterdag 27 september 2014.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies