Bas Heerkens wordt vader van Billy Elliot

Acteur Bas Heerkens gaat de rol van Jackie Elliot spelen, de vader van Billy Elliot in de gelijknamige musical. De vader van Billy is een weduwnaar, een eenvoudige mijnwerker die ten tijde van de mijnwerkersstaking (1984-1985) het hoofd boven water probeert te houden voor zijn gezin. Met zijn rechtlijnige denkwijze is het voor Billy moeilijk om hem te vertellen dat hij professioneel balletdanser wil worden. Billy Elliot de musical met onder anderen Pia Douwes, Carry Tefsen en Sylvia Alberts, is vanaf 4 november exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat op zondag 30 november in première.

Bas volgde de Kleinkunstacademie in Antwerpen waar hij in 1991 afstudeerde. Daarna speelde hij bij gezelschappen als het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Daarnaast verleende Bas zijn medewerking aan verschillende tv-series, radio- en televisiecommercials.  Op dit moment is Bas te zien in het toneelstuk Anne in Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies