‘HEX: Het Verdwenen Dorp’ tot en met 20 juli in het Buytenpark

De musical ‘HEX: Het Verdwenen Dorp’ is vrijdagavond in het Buytenpark Theater in Zoetermeer in première gegaan. In een zonnig Buytenpark werd het publiek ontvangen in het speciaal voor de voorstelling gebouwde openluchttheater.

Een zeer uitgestrekt decor, vuureffecten, honden, paarden, schapen en een enorme cast maken hun opwachting. Er is voor gekozen om bij deze voorstelling de disciplines te scheiden en te werken met zangers, acteurs en dansers. De dansers maken ook deel uit van het acterende ensemble maar verder blijven de disciplines gescheiden. De cast bestaat onder anderen uit Jeroen Balk, Terence van Koert, Ilona Brugman, Milan van Weelden, Bart van der Meer, Marene Elgershuizen, Mavis de Zeeuw, Rianne Visser-Veenstra, Renate Limburg-Sonneveld en Kevin van der Leeuw. Naast een aantal professionele musicalzangers bestaat de cast voor een groot deel uit amateurs. Opvallend is dat de zang van een uitermate hoog niveau is en dat ook de dansers beduidend meer energie en talent tonen dan in de gemiddelde amateurvoorstelling.

De musical vormt het proloog van het boek ‘HEX’ van schrijver Thomas Olde Heuvelt. In een voorstelling van 90 minuten wordt uit de doeken gedaan welke vloek er rust op het dorpje Beek. 90 minuten is kort voor een voorstelling met zang en dans en dit maakt dat het verhaal enigszins eenvoudig blijft. Het spel overtuigt, met name in het begin van de voorstelling, niet altijd maar overstijgt zeker wel de meeste amateurvoorstellingen. De muziek van Tjeerd de Haas is mooi en meeslepend en vormt naast de zang het hoogtepunt van de voorstelling.

Een volledig professionele voorstelling is ’HEX: Het Verdwenen Dorp’ nog niet. Maar met een toegangsprijs van €12,50 (€15 aan de theaterkassa) is ’HEX: Het Verdwenen Dorp’ een leuke avond uit die de toegangsprijs zeker waard is. Bovendien bewijst Storytellers met deze voorstelling over veel potentie te beschikken en maakt ze het publiek nieuwsgierig naar toekomstige producties.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies