Willemijn Verkaik stopt deze week met Wicked op West End

Aanstaande zaterdag, 19 juli, zal Willemijn Verkaik haar laatste voorstelling als Elpaba vertolken in Wicked. De eerste oorspronkelijke Britse Elphaba, Kerry Ellis, keert terug naar Wicked vanaf maandag 4 augustus gedurende een periode van twaalf weken. Ze speelt de rol tot en met zaterdag 25 oktober 2014.

Willemijn Verkaik moet drie maanden eerder stoppen. Dit omat ze een operatie moet ondergaan wegens rugklachten. Vanaf 25 oktober is Nikki Davis-Jones te zien in de hoofdrol. Michael McCabe, Executive Producer van Wicked zei:

“We are all so sorry that Willemijn’s truly remarkable international journey with Wicked, that began in Germany in 2007, should end prematurely. It is only her extraordinary determination and professionalism that has enabled her to continue performing to date despite enduring extreme pain and discomfort… On behalf of the entire company, we wish Willemijn a full and speedy recovery.”

“To be given the chance to play Elphaba in four different countries is something I am incredibly grateful for.”  aldus Verkaik. “Now I have to cut my West End run short and it’s absolutely devastating to me… I promise I’ll be back on stage soon, in better shape than ever!”

Op het vooruitzicht van een terugkeer naar de rol waar ze een Whatsonstage Award voor won zei Kerry Ellis: “It is an absolute thrill for me to be returning to this amazing show and the incredible role of Elphaba that is so very special to me. I can’t wait to be green again and join this fantastic cast”.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies