Bernsteins ‘Candide’ te zien tijdens Grachtenfestival

De pocketversie van Bernsteins Candide –  in een Nederlandse vertaling van schrijver/dichter Willem Wilmink – is dit jaar te zien tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. Deze komische musical van de Amerikaanse componist  Leonard Bernstein over de avonturen van de onverbeterlijke optimist Candide is op 19 en 21 augustus te zien in de tuin van het Hilton Hotel Amsterdam,  in een bewerkte versie van 1 uur.

Candide is een optimist. Leerling van de filosofische school van doctor Pangloss. Zelfs nadat hij wordt verbannen, in een gruwelijke oorlog terecht komt, wordt gemarteld, betrokken is bij verscheidene scheepsrampen, vulkaanuitbarstingen en moordpartijen en diverse keren ruw wordt gescheiden van de vrouw die hij lief heeft, blijft hij de theorie aanhangen dat deze wereld de beste van alle mogelijke werelden is. Na een jarenlange zoektocht die hem van Westfalen via Lissabon, Parijs, Cadiz, Zuid Amerika naar Venetië voert is Candide het spoor bijster en besluit hij alleen nog maar zijn tuintje te verzorgen.

De cast zal bestaan uit Jan-Willem Schaafsma, Maartje Rammeloo, Ruth Willemse, Daniël Hermán Mostert en Leon van Liere en de muzikale leiding is in handen van niemand minder dan de jonge dirigent  MaNOj Kamps.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies