Kippenvel momenten bij Disney in Concert 2014

Vorige zomer gaf het Metropole orkest vleugels aan de magische muziek van Disney. Dit was zo´n succes dat Van Lambaart Entertainment, Disney Benelux en Het Concertgebouw de handen dit jaar weer ineen hebben geslagen voor Disney in Concert 2014.

Naast Jamai Loman en Celinde Schoenmaker zongen vorig jaar Freek Bartels en Pearl Jozefzoon de sterren van de hemel. Dit jaar laten Carolina Dijkhuizen en Jim Bakkum zich van hun beste kant horen.

Jamai Loman en Celinde Schoenmaker keren dit jaar terecht terug. Beiden kunnen feilloos overweg met het materiaal. Schoenmaker heeft alle noten op haar zang om, met de misschien wel typerende stijl van Menken, het publiek te overweldigen met haar stem. “Colors of the wind”, “Dat is mijn wens” en “Part of your world” (in duet met Loman) worden stuk voor stuk zalig vertolkt.

De stem van Jamai is het klassieke voorbeeld van een stem passend bij een Disney Prins. Maar ook zijn vertolking van het prachtige “Daar buiten” (Out there) uit De Klokkenluider van de Notredame is fenomenaal. Als dit een open auditie zou zijn voor de musical, die binnen kort voor het eerst in Amerika opgevoerd gaat worden, zou hij de rol van Quasimodo zo in zijn zak kunnen steken.

Carolina Dijkhuizen en Jim Bakkum pakken het hoogtepunt van het concert met een prachtige vertolking van het duet “I see the light” uit Tangled (Rapunzel). Een kippenvel moment dat niet snel vergeten zal worden. Verder swingt Bakkum door Het Concertgebouw met “Friend like me” uit Aladdin en de Nederlandse vertaling van “I wan’na be like you” uit Jungle Book. Dijkhuizen grijpt haar moment in het blok dat gewijd is aan de iconische film The Lion King.

Het concept van het concert is gelijk gebleven. Disney songs in de oorspronkelijke Nederlandse vertaling, Engelstalige Disney songs en instrumentale stukken wisselen elkaar af. Het concert voelt dit jaar veel meer aan als een geheel. Films komen in blokjes aan bod en worden inhoudelijk geïntroduceerd. Waar vorig jaar nog ruimte was voor een aantal instrumentale suites, is er nu, naast de ouverture en de entr’acte, slechts ruimte voor één volledige suite. Deze suite is gewijd aan de meeslepende muziek uit de film Pirates of the Carribean.  Dit betekent helaas wel dat de muziek uit Fantasia gemist moet worden. Het instrumentale deel van de voorstelling is nu veel meer geïntegreerd en smelt samen met de songs. Hierdoor is er meer afwisseling waardoor ook de kleinere bezoeker makkelijker geboeid blijft.

Verder is de samenstelling van het programma iets aangepast. Zo is de monsterhit “Let it go” uit Frozen toegevoegd. Deze wordt fenomenaal vertolkt door power house Celinde Schoenmaker. Voor Disney in Concert 2014 is een heerlijk gevarieerd programma samengesteld. In dit programma komt het beste van de muziekbibliotheek van Disney naar voren en kunnen het orkest en de solisten zich van hun beste kant kunnen laten horen.

Ook dit jaar wordt de muziek weer begeleid door de prachtige oorspronkelijke filmbeelden van Disney. Beelden waar zowel jong als oud bij weg droomt.

Vorig jaar scheven wij dat het Metropole orkest vleugels geeft aan de bekende muziek van Disney. Dat is dit jaar niet anders. Ook dit jaar zorgt het wereldberoemde orkest voor vele kippenvel momenten. Het gebeurd zelden dat de iconische muziek van Disney op zo´n overweldigende manier live beleefd kan worden.

Disney in Concert is alleen nog te zien op zondag 17 augustus (14:00) in het concertgebouw te Amsterdam. Voor kaarten kijk op: www.concertgebouw.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies